We hebben niet genoeg SUPERLATIEVEN !
Door: Willemiek
Blijf op de hoogte en volg Commando opleiding
30 September 2007 | Zuid-Afrika, Pretoria
Mannetjesolifanten worden na hun 18e jaar door de matriarch, de leidster, uit de groep gezet en mogen alleen even een paar uur terugkomen om te paren, zo vertelt de gids. Er volgt prompt de opmerking dat olifantenvrouwtjes het wel goed voor elkaar hebben. De twee olifanten die wij zien, zijn vrienden, die samen door het park trekken. Ze willen de weg waar we op rijden oversteken, en dan zie je pas wat voor kolossale dieren het zijn. Na de oversteek van de ene olifant blijft de andere achter, omdat hij te groot is om dezelfde route tussen de bomen door te nemen. We zien alleen zijn hoofd en oren door de takken heen. Imposant. Even later lukt het hem om op de weg te komen en komt hij frontaal op ons af lopen. Het advies van de gids: motor uit, rustig en stil zijn, handen binnenboord. Op een afstand van vijf à tien meter slaat hij linksaf en gaat hij z'n vriend achterna.
De leeuw is het laatste dier dat we vinden. Hij ligt op een helling op het gras te luieren, terwijl de leeuwinnen waarschijnlijk hard aan het werk zijn, volgens de gids. Een van ons verzucht dit heel kenmerkend te vinden.
Op deze ene ochtend hebben we dus vier van de "big five" gezien: leeuw, olifant, neushoorn en buffel. We missen alleen de luipaard nog. Op de terugweg zien we overal stalletjes met houtsnijwerk van prachtige, zwartgepoetste vlakvarkens, gapende nijlpaarden en olifanten in allerlei maten. Afrika is een land vol tegenstellingen. Twee voorbeelden: naast een snelweg met veel auto's lopen koeien en geiten in de berm; het prachtige landschap wordt ontsierd door zwerfvuil.
Rond half een zijn we terug op ons slaapadres, nog vol van de prachtige safari. Baaie dankie, Bheki en Sabello!
De rest van de dag kunnen we zelf invullen tot 19.00 uur. Daarna gaan we gezamenlijk eten in "Für Elise". Als we daarvan vanavond gaan teruglopen, is er een kans dat we nijlpaarden onderweg tegenkomen. We hebben het geweldig! Tot zover het verslag vanuit een prachtige slaapplek in St. Lucia.
Iedereen de groeten van Willemiek.
PS: Will, bedankt voor de titel.
30 September 2007 - 23:39
Ditte:
Klinkt geweldig allemaal weer! :)
Willemiek, zo te zien kun je gelukkig nog wel typen met je pols. Tenminste, ik hoop niet dat je zo'n lang verhaal met één hand hoefde te typen..
01 Oktober 2007 - 14:05
Ilona:
goedemiddag opa fed en oma jojo en natuurlijk ook de rest . nou over jullie vraag van het vrijgezellenfeest kan ik helaas kort zijn er waren geen mensen die wilde komen ze vonden het te ver en hadden geen tijd .
maar dat betekend niet dat ons weekeind niet leuk was . het begon vrijdag al met mezelf flink verkouden en helemaal niet lekker dit werd in de loop van het weekeind beter .
frank was het weekeind er ook niet al te best aan toe in het huisje hadden mensen met huisdieren gezeten die die begon al te klagen van nou lekker iloon je steekt ons aan . maar na de allergie pil bleek dat ik niet de boos doener was.
van zaterdag op zondag hadden ( vandalen ) althans daar gaan we van uit dicht bij ons huisje een mooie mercedes in de fik gestoken dus paniek snel spullen pakken en weg wezen ( want het leek zo dicht bij ) na buiten gekeken te hebben viel het gelukkig voor ons mee het was toch nog wel een stukje weg maar dit alles merkte wij pas om 01:30 s'nachts en zijn blijven kijken tot 03:30 . dus niet fijn want het zal je maar gebeuren brand in het huisje .in totaal 3 auto's total loss en 4 beschadigs ( als wij het goed verstaan hebben )
na een slopende nacht zondag visite ( cora en rutger met de kids )leuke dag geweest en afgesloten met lekker eten bij de pizzaria dit smaakte bjorn en mij al niet zo heel lekker maar ja gewoon eten .
s'nachts ( zondag op maandag ) werd bjorn erg ziek .
dus ik moest terug rijden . hihihi
bjorn ligt nu op bed maar al met al vond ik het een heel leuk weekeind met veel spanning en sensatie .oeps vergeet ik trouwens te vertellen maar we waren vrijdag nog voor de 20 weken echo naar het ziekenhuis geweest en alles was goed het kindje was wel erg rustig lag heerlijk te genieten van de aandacht en zo nu en dan even in zijn neusje aan het peuteren . voor nu stop ik even . moet nog de was doen en opruimen maar ik hoor snel weer van jullie en jullie weer van ons . weet iemand misschien hoe wij foto's naar jullie kunnen sturen of kan dat naar een email . groetjes van ilona en geniet nog maar lekker .
p.s. druk fouten onder voorbehoud -
01 Oktober 2007 - 15:46
Gert Winkelman:
Ik denk dat Willemiek dit gedicteerd heeft en iemand anders uit de groep heeft getypt. ;)
Komen jullie trouwens nog Herdenkingstekens/monumenten over de Grote Trek en de Boerenoorlog tegen?
Ik heb wel belang bij de foto's, als die daarvan zijn gemaakt.
Een prachtig avontuur verder.
Grtz Gert.
Ps @ Teun en Wil: Moeders wordt van alles op de hoogte gehouden door zowel Piet als mij. -
01 Oktober 2007 - 21:58
De Poeltjes:
Geweldig mooi om te lezen. Indrukwekkende foto's en zo zal het gevoel bij ieder van jullie ook zijn. Wij doen het hier maar 'gewoon' met ons abonnementje Safaripark Beekse Bergen; enne, daar zie je tenminste ook het luipaard nog!!
Maar ja, volgens de kinderen zie je een luipaard ook niet zo snel natuurlijk, want die is altijd lui!!
Fijne dagen nog voor jullie samen.
Groeten, Robert, Chantal, Marijn en Saranne