Nelson Mandela en de Wild Coast
Door: Rens
Blijf op de hoogte en volg Commando opleiding
25 September 2007 | Zuid-Afrika, Coffee Bay
Daarna gingen we op weg naar ons overnachtingsadres in Coffee Bay. De weg daarnaartoe leek op een provinciale weg van ongeveer 100 kilometer lang. Veel geiten, koeien en ander huisdieren die over de weg liepen. Erg gevaarlijk dus. Langs de weg weer veel huisjes van de bevolking. Wij zouden er onze huisdieren nog niet instoppen. Weet je wat mij het meest verbaast? Dat je overal mooie verzorgde, vriendelijke mensen ontmoet, netjes gekleed, hoe krijgen ze het voor elkaar. Uiteindelijk kwamen we aan bij het hotel, waar we gastvrij werden ontvangen. Het hotel straalt rust uit en ligt vlak bij het strand. Jammer dat het regent. Het eten 's avonds was voortreffelijk, en we hebben de keukenploeg daarvoor speciaal bedankt. Vooral ik ga steeds meer van deze trotse zwarte mensen houden. Ze zijn echt parels en diamanten, die we moeten waarderen en liefhebben.
26 September 2007 - 10:17
Femke:
Echt heel mooi wat jullie allemaal meemaken. Ieder morgen als eerste de pc aanzetten om te kijken wat jullie nu weer meegemaakt hebben, echt super! En Albert en Bep (pa en ma) wij hadden echt gedacht dat jullie samen gingen bungy-jumpen...! Hebben jullie ook om zo'n struisvogel gezeten? Jee wat zijn die vogels groot! Nog heel veel plezier tijdens jullie mooie reis. En veel liefs en een dikke kus van je kinders en kleinkinders en ook de groetjes van Rina en Adrie !!! -
26 September 2007 - 20:03
Ria En Stan:
We volgen jullie iedere dag door jullie verslag te lezen.We beleven het helemaal mee en daarvan genieten wij ook en weten dat jullie nog heel veel moois zullen zien.(dus wij ook) Groetjes uit Roosendaal. -
27 September 2007 - 10:51
Lars:
Hoi tante Bep en Ome Albert, cool zeg die hoge brug zijn jullie daar over geweest. En hebben jullie al een sheeta gezien als je er nog een ziet moet je een foto voor mij maken hoor. En zijn daar ook zwarte panters, want die vind ik ook wel mooi op de foto. Flauw hoor dat jullie niet hebben gebungy jumpd. Dathad ik wel gedaan hoor. Een dikke kus en ook de groetjes van papa en mama. -
27 September 2007 - 11:03
Riet :
Bep en Albert we hebben dit van Aafke gekregen en het is prachtig wat jullie allemaal meemaken en ook erg leuk voor het thuisfront om te lezen en te weten waar jullie zijn.Geniet er nog lekker van en heel veel plezier nog!!
Riet en Jac -
27 September 2007 - 12:00
Joost Natas & Jurre:
GÉÉÉÉF 68-8!!
Beste mensen,
Wat is het toch bijzonder dat jullie elkaar in al die tijd niet uit het oog zijn verloren. En dan nu deze onvergetelijke reis door Zuid-Afrika...GENIET, GENIET, GENIET! Zelf hebben wij in mei 1999 ook zo'n once-in-a-lifetime experience gehad. Joost & ik hebben toen vrienden in Ghana bezocht. Het is een ander stukje Afrika, maar we hebben al verschillende verhalen voorbij zien komen die zeer herkenbaar zijn! Wij kunnen ons een dergelijke levenstijl gewoon niet voorstellen hè, maar het bewijs is er. Mensen zijn veelal enthousiast, temperamentvol, vriendelijk, gastvrij, zingend, dansend, sjouwend met allerlei spullen op hun hoofd, lopend in prachtige gewaden met de allerkleinsten achterop de rug in een doek gewikkeld...wat zou er in Nederland van schande gesproken worden, maar daar leven ze zoveel relaxter. Hebben jullie ook al briefjes met adressen in de handen geduwd gekregen? (in de hoop dat jullie ze willen schrijven om vrienden te worden) Of hele dorpen zien verzamelen om de bus met blanken te komen kijken (o'bruni's)? Misschien heeft 68-8 zelfs een potje voetballen aangedurfd tegen een voltallig 'dorp'-tal... tja, er is immers maar 1 voetbal per dorp beschikbaar, dus je speelt niet met 1 vriendje maar met het hele dorp!
Afijn, ontzettend leuk om jullie avonturen bij te kunnen houden. En over het thuisfront geen zorgen te maken, want alles loopt gewoon door......Wij genieten van jullie verhalen, dus zorg dat jullie de verhalen beleven!
Vele lieve groeten uit Hilvarenbeek,
Joost, Natas &......
Hoi opa en oma, ik wil natuurlijk ook nog even wat zeggen. Ik kan namelijk ook al praten hoor. Appel, auto, dikkie dik ..... maar ik mis jullie wel hoor.
Ik kijk dus lekker uit naar 7 oktober.
Dikke X Jurre
28 September 2007 - 19:20
Berry:
Hoi allemaal,
Hier een berichtje van de langste schoonzoon van Albert en Bep oftewel:Lange Draak
Aan de verhalen te zien hebben jullie een geweldige vakantie, eentje waar jullie nog lang over zullen napraten!!!
En Beppie: Nog zat van een fiets gevallen of is het er nog niet van gekomen??
Ze zullen je wel in de gaten houden, hahahaha
Alles goed met Albert??
Ben benieuwd naar de foto's en de film straks!!
Lees dat jullie ook last hebben van wisselvallig weer, hier i.d.
Nou nog een hele fijne voortzetting van de vakantie en de groeten aan alle medereizigers en tot op Schiphol en voor vooruit we nemen de kinderen wel mee, hahaha
Tot dan,
Groeten,