Olifanten kijken - Reisverslag uit Oost-Londen, Zuid-Afrika van Commando opleiding 68 - 6 - WaarBenJij.nu Olifanten kijken - Reisverslag uit Oost-Londen, Zuid-Afrika van Commando opleiding 68 - 6 - WaarBenJij.nu

Olifanten kijken

Door: Ankie

Blijf op de hoogte en volg Commando opleiding

24 September 2007 | Zuid-Afrika, Oost-Londen

Vanochtend om 6.30 uur gewekt, omdat om 7.00 uur het ontbijt voor ons klaar staat. Nou ja, ..... ontbijt? Gebakken vis, gebakken champignons, eieren op allerlei manieren, vers fruit, Deense koffiebroodjes, en nog veel meer. Zo'n 50 producten.
Om 8 uur met motregen vertrokken naar Addo Elephant National Park (ca. 430.000 ha). De verwachting was "reen met son" ca. 19 graden. Dit is uitgekomen; gelukkig viel de regen als wij binnen waren.
Addo N.P. ligt ongeveer 60 km van het hotel. Eerst zien we weer de nodige townships; verderop verandert het landschap in citrusplantages. Bij de ingang van het park hebben we tijdens de toiletstop de tijd gespendeerd om de ramen van de bus te zemen. Dames let op, de heren deden dit geweldig! Dat kan dus in Nederland ook.
Bij de slagboom van de "wildlife area" troffen we een klein zwart ijverig mannetje in uniform, die vond dat onze bagage-aanhanger afgekoppeld moest worden. De eerste wilde jongen die we tegenkwamen was een koedoe (soort antilope). Verder zagen we pumba's (vlakvarkies), rooihartbees, zebra en schildpad. De show werd gestolen door de olifantenfamilie bij de drinkplaats. De jongste was zes weken oud. Om 12.00 uur werd deze tocht afgesloten met een lunch.
Hierna verder naar East London. De kortste weg naar de snelweg N2 is een smalle hobbelweg. Deze weg is beslist ooit eens geasfalteerd geweest. We hebben hier ongeveer 30 minuten van kunnen genieten. Eenmaal op de N2 werd het beter, maar het was wel een tweebaans weg. Heuvelachtig (bergen is teveel gezegd), prachtig groen met lage begroeiing. Her en der wat nederzettingen. Prachtige weidse vergezichten. Vanaf King Williams Town vierbaans weg. De bebouwing is divers.
Om 17.30 uur aankomst in het hotel. Het begint weer wat te regenen. Het hotel ligt pal aan zee en we hebben allemaal een prachtige kamer met zeezicht. Al met al een prachtige rit. Nu snel douchen, want om 19.30 uur worden we beneden verwacht.

• 25 September 2007 - 17:50

Dixie:

hallo
    hier groeten van dixie en de rest
    zij wil ook wel olifanten zien
    veel groeten van ons allemaal

• 26 September 2007 - 12:58

Luc,Ilona,Roy&Nick:

Hoi Tonny&Ankie!
    Super om te lezen en te zien hoe goed jullie het daar hebben. Geniet van het land en wij duimen voor minder regen. Willen we nl. zelf ook wel!
    Groetjes uit Zevenaar

• 30 September 2007 - 09:00

André Seegers:

Mooie foto's en leuke verhalen. Veel plezier nog.

Groetjes uit Utrecht