Bungy-jumpen en dikke bomen
Door: Jan
Blijf op de hoogte en volg Commando opleiding
23 September 2007 | Zuid-Afrika, Pretoria
De vorige avond gegeten in een restaurant waar het de gewoonte is om na het eten een lege fles te beplakken met papier en te voorzien van naam en andere gegevens. Deze fles wordt aan de balken van het plafond gehangen. Daar hangt dus nu een 68-6 fles bij.
Vandaag kwamen we onderweg bij een plek waar een boom staat van 812 jaar oud. Erg indrukwekkend, het is de oudste boom van Zuid-Afrika. Het bos waar deze boom staat is een nationaal park, het Tsitsikamma Forest. Daarna doorgereden naar een hoge brug, waar je kunt bungy-jumpen. Hiervoor waren in onze groep geen liefhebbers. Maar bij aankomst waren er een paar jongeren, die het wel aandurfden (toevallig ook uit Nederland). We hebben gezien dat er iemand sprong. Deze plek is de hoogste bungy-jump van de wereld: 210 meter met een vrije val van 180 meter, in een schitterende omgeving.
Vervolgens zijn we voor de lunchstop doorgereden naar Storms River, een prachtige plek aan zee, met bergen, rotsen en hoge golven. Tenslotte volgde een rit van ruim 2 uur naar ons hotel in Port Elizabeth.
23 September 2007 - 19:36
Robert & Chantal:
...het lijkt Nederland wel?....Het is hier anders heerlijk weer geweest de afgelopen dagen. Echt nazomer; voor zolang het duurt weliswaar.
Maar, was er echt niemand die de behoefte had een sprongetje te wagen? En dat na al die sprongen met een parachutte.
Het is in ieder geval heel erg leuk, om jullie belevenissen op deze wijze te kunnen volgen. We lijken er een beetje bij te zijn en het praat straks ook makkelijker, omdat we één en ander al gevolgd hebben.
Er straalt veel genot af van jullie berichten en foto's. Het is jullie allen gegund, dus blijf genieten.
Groetjes vanuit het Brabantse,
Robert, Chantal, Marijn & Saranne -
23 September 2007 - 21:43
Jaap & Meity:
Hallo 68-6,
Leuk dat we jullie hier kunnen volgen. Weer een grote 68-6 expeditie na Charles en Jannet. Appart idee wel, dat onze voorouders daar even gingen bijtanken op weg naar de Oost en er zelfs bleven hangen waardoor ze nu zo gebrekkig praten. Sorry Mike.
Mooie reis, leuk verslag, vooral door die foto's krijg je daar een mooi beeld van.
Dat er niemand wilde Bungy-jumpen begreep ik wel. Maar mijn Buddy, Wil Pellis, stond vast wel te "springen" neem ik aan! Ja da´s typisch Wil. Wil wil wel! Jullie hebben hem natuurlijk tegengehouden begrijp ik, ....heel verstandig!! Hondertachtig meter vrijeval, ...lijkt me net zoiets als springen aan een lang elastiek uit een Fokker F27. Je weet toch nog wel wat je dan moet doen Man On Tale, hand op de helm en schreeuwen naar die deur Nummer 10 OK. Allemaal heel gerustellend voor de lui in het vliegtuig.
O ja, als je ook nog in Pretoria komt en je hebt even tijd, kijk eens voor me in het locale telefoonboek. Er moet daar nog een oud Compagniescommandant van KL vertoeven. Ferd (Ferdinand) Blok, hij heeft later de KL verlaten, is medicijnen gaan studeren, afgereisd naar Zuid-Afrika, zijn vrouw te jong overleden, heeft zelf nog een ernstig ongeluk gehad. Letterlijk opgelapt. Heeft nu een kliniek of ziekenhuis(je) waar op zijn aanwijzingen operaties/behandelingen worden uitgevoerd. Dat is alles wat ik weet.
Ferd is een volle neef van me en ik zou graag zijn (email)adres weten. Voel je niet belast als het niet lukt of als er niets in het Tel-boek staat, misschien bedoelden ze wel (in de buurt) van Pretoria. Ik zoek dan wel verder op een andere manier.
Prettige voortzetting van de reis Commando´s en Commanda´s,
Jaap en Meity Weststrate -
24 September 2007 - 05:58
Alinda:
Berichtje voor Willem Vermeer: ik heb een mailtje gestuurd naar je emailadres van hetnet.
Groetjes van Alinda -
24 September 2007 - 16:33
Stefan & Raymond:
Wow.. ik moet zeggen het motiveert niet om jullie belevenissen te lezen als we aan het werk zijn ;-) Fantastische reis van wat ik allemaal lees en zie.
Erg benieuwd naar de verhalen en foto's als jullie terug zijn.
Heel veel plezier nog aldaar. Tot op schiphol!
Groetjes uit Amsterdam
Stefan & Raymond
24 September 2007 - 18:00
Marjolein.:
Lieve Allemaal, Wat een prachtige foto`s,om jaloers op te zijn! Alleen Beppie wat hadden nou afgesproken je zou toch springen!!!!!! Al die belevenissen, We kunnen straks gerust een weekje vrij nemen zoveel maken jullie mee. Probeer vooral te blijven genieten want het is zo voorbij en ach, een keertje vroeg uit bed moet kunnen.Mike hou jij ze een beetje onder controle?? Hier in het verre Roosendaal is niks van bijzonders gebeurd.Goh, Bep ik zit nooit achter de computer maar nu maak je me wel elke keer nieuwsgierig! We blijven graag op de hoogte en wensen jou, Albert en de rest ontzettend veel plezier. Geef Lin en Mike een dikke vette kus en we horen gauw weer van jullie! Ad en Marjolein.Oh ja je smsjes komen wel steeds over! Mooi hè dat je van zover elkaar een berichtje kunt zenden, De techniek staat voor niets.Maar dat doen we nou niet meer want ik denk dat dat veel geld kost en zo gaat het ook! Kussen. -
25 September 2007 - 09:08
Paul Hesseling:
En nu maar hopen dat het touw Teun heeft gehouden.
Teun: We hebben de Fortenmaand 2007 weer overleefd. Uiteraard weer een succes. Veel plezier nog.
groet Paul H. -
25 September 2007 - 16:31
André Seegers:
Leuke site en mooie foto's.
Groetjes aan Tonny en Ankie.