Grotten en struisvogels - Reisverslag uit Knysna, Zuid-Afrika van Commando opleiding 68 - 6 - WaarBenJij.nu Grotten en struisvogels - Reisverslag uit Knysna, Zuid-Afrika van Commando opleiding 68 - 6 - WaarBenJij.nu

Grotten en struisvogels

Door: Albert

Blijf op de hoogte en volg Commando opleiding

22 September 2007 | Zuid-Afrika, Knysna

Ons verblijf in De Opstal blijkt 's ochtends bij het ontwaken nog mooier dan toen we de vorige avond incheckten. De zon schijnt en het licht wordt weerkaatst door de mooie spierwitte gebouwtjes in oude landelijke stijl. De grote tuin is schitterend aangelegd en onderhouden. De heesters en fruitbomen staan in volle bloei.
Na het ontbijt vertrekken we naar de Cango grotten. Prachtige druipsteengrotten die naar mijn mening groter en indrukwekkender zijn dan b.v. die van Han (België). We maken de tocht door de grotten samen met een groep Afrikaanse mensen. Aan het eind van de tour wordt nog van de prachtige akoestiek gebruik gemaakt: Het commandolied wordt uit volle borst gezongen, gevolgd door een indrukwekkend Afrikaans lied van onze groepsgenoten.
De volgende stop is een struisvogelboerderij. Na uitleg over de geschiedenis van de producten en het gebruik ervan, volgt een toelichting over de huidige kweekmethoden. Aan het eind van de excursie maken enkele dames gebruik van de mogelijkheid om op de rug van een struisvogel plaats te nemen. Als uitsmijter mocht Jan nog een heuse struisvogelrace rijden.
Eindpunt van vandaag is het stadje Knysna (spreek uit: Nijsna), een leuk plaatsje aan het water. Onderweg daarnaartoe maken we nog een stop om mooie plaatjes te schieten van het prachtige bergachtige landschap. In Knysna zelf maken we van onze vrije tijd gebruik om de leuke winkeltjes aan "the waterfront" te bekijken of een terrasje te pikken bij een van de vele restaurantjes.
We maken ons op voor het avondeten aan zee ...

• 22 September 2007 - 18:56

Eef 68/6 :

Nou dat is even een echte 68/6 reunie. Prachtig gedaan mannen. Ik heb zo even de site doorgelezen, maar de saamhorigheid van jullie spreekt voor zich. En opgeluisterd met mooie foto's, prachtig met al die baretten. En dat jullie de reisleidster Dolly Parton noemen is een schot in de roos. De browning of uzi stelt dan niets meer voor als je dat ziet. Wat een briljant idee is dit van jullie. Ik blijf kijken uiteraard en ben nog steeds op zoek naar die dekselse Fred Vonk. Ik had dat bericht van Teun opgepikt en heb hem gisteren toevallig nog een foto van Fred gestuurd. Fred en ik hebben samen bij de Mariniers gediend op Curacao en trok regelmatig met hem op. Oke dit was het even van een 68/6 marinier. Veel plezier verder met z'n allen.

• 22 September 2007 - 19:28

Hans En Pia:

Beste vakantie gangers,
    Leuk dat wij iedere dag iets nieuws van jullie horen.
    Zo kunnen wij julie goed volgen,wat jullie zoal beleven ,wij kijken er elke dag naar uit.
    Ben zeer benieuwd naar de foto's met de
    struisvogel race van jan.
    Maar hij doet het toch wel even (ondanks zijn wortelkanaalbehandeling).

Verder is in Groningen alles goed.

Groetjes Pia en Hans

• 23 September 2007 - 08:08

Michiel En Alinda:

Dag avonturiers! Leuk om steeds weer een nieuw bericht te lezen. Jullie maken vanalles mee. Gisteravond bij Gino en Anette ook film en foto's Afrika gezien. Mooi! Blijven genieten! Groeten van ons 4en.

• 23 September 2007 - 14:43

Guy En Lilian:

Dag paps en mams!
    Wat leuk om te lezen wat jullie allemaal beleven. Terwijl wij ons opmaken voor onze eerste werkdag sinds drie weken, zijn jullie gewoon in Afrika aan het toeren! We hopen dat jullie een hele goede tijd hebben, geniet ervan. En laten we snel foto's uitwisselen.
    Groet en liefs, Guy en Lilian

• 23 September 2007 - 18:36

Marijn & Saranne:

Wij hebben onze namen zelf geschreven, goed he?
    Da's leuk; rijden op een struisvogel.
    Maar eh, dat is toch zielig voor die struisvogel zijn rug?
    Wij zijn wel benieuwd of oma ook op de struisvogel heeft gezeten.
    Marijn denkt van niet; "want oma vindt het vast eng"("dat zegt ze namelijk wel vaak hoor").
    En de grotten, die zijn ook mooi he om te zien. Konden ze daar ook muziek maken op de stalagtieten? In Frankijk kon dat!
    Met papa en mama hebben we op de wereldbol van opa en oma gekeken waar jullie je bevinden. En dat is echt best ver, want Frankrijk is maar een klein stukje op de bol en toch lang rijden. Maar Afrika is nog veel meer stukjes als naar Frankrijk.
    Maar ook is er hier een Afrika heel dicht bij. En daar zijn we vandaag nog geweest. We hebben op een neushoorn gezeten en bij een gorilla op zijn rug gezeten. Niet echt hoor; ze zijn van plastic hier in het safaripark Beekse Bergen.
    We zijn benieuwd welke dieren jullie nog in het echt zullen zien, maar dat horen we vast wel in een volgend verhaal.
    Voor nu; heel heel veel plezier gewenst.

High 5, Marijn & Saranne

• 27 September 2007 - 23:02

Anneke Meijer:

Jan!!!! Je bent geweldig, gewoon alleen al de lef om op een vogel te gaan zitten!!!! helemaal TOP!!

groeten , je schone zus

• 24 Maart 2018 - 18:09

Eef:

Mijn naam Eef van Merkestein. Marinier gediend met Fred Vonk in Curacao. Wie heeft een adres van een broer of zus van Fred Vonk. Teun weet jij wat? Kun je me helpen aan een adres van broer of zus.